Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Nevolnost a únava

muž 38 let,pracovity,povoláním stavař,letos po vánocích na něj padla únava,ale taková opravdu příšerná,jediný co může aby mu nebylo zle je ležet,má chut k jídlu ale odmítá kávu a cigarety i přesto že to patřilo k jeho životu,špatně mu není z jídla,to na něj nijak nepůsobí,ale sebemenší zátěž jako např.návštěva rodičů a po hodině to na něj příjde-slabo až mdlo a pocit na zvracení,podotýkám že je od vánoc bledý a zeleny,prostě nezdraví,ukecali jsme ho a navštívil doktora,tan mu odebral krev a prý má vše o.k.tak jsme nakoupili nějaké vitamíny,zelené čaje a nic,stále beze změn,ted se mu k tomu přidala deprese,nevím jestli z toho že neví co mu je,nebo to patří k chorobě,lékař mu vlastně řekl že je zdraví,že krev nic neprokázala,ale určitě šlo jen o standartní rozbor,byl hotový druhý den.poradte mi co s tím,ovlivnuje to cely náš život,vždyt je tedy spíše byl živitelem a ted má chorobu a my nevíme jakou.má nárok na podrobnější testy z krve,nebo co máme podniknout,aby se nám uzdravil?děkuji P.BALÁŽOVÁ

Odpovědi na otázku

Podle vašeho popisu se nabízí zapřemýšlet nad psychyckým podkladem obtíží vašeho muže. Nevíte o nějaké významné stresové události, která by předcházela jeho tělesným obtížím? V případě psychosomatických problémů je bohužel mnohem těžší rozklíčovat situaci, ale existují i specializovaná zařízení, která se psychosomatikou zabývají. Je to ale jen úvaha, opravdu se dá touto cestou jen těžko posoudit, kde by mohl být problém.